Zkušenosti s programem rozvoje venkova 2014-2020 ve vybrané obci - Černá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce s tématem "Zkušenosti s programem rozvoje venkova 2014-2020 ve vybrané obci " v teoretické části popisuje a vysvětluje pojmy: obec a její orgány, spolupráce obcí na územním rozvoji, strategické řízení na úrovni obcí, regionální politika, finanční prostředky z Evropské unie, zejména z Programu rozvoje venkova. V praktické části této diplomové práce je analyzována konkrétní obec, jež je součástí Místní akční skupiny, a to z pohledu celého procesu od podání žádosti o dotaci až po získání veřejných finančních prostředků, které jsou určeny na rozvoj venkova. Zdroji pro vypracování praktické části jsou podklady získané od zainteresovaných institucí (např. přehledy podaných žádostí o dotaci, přehledy vybraných žádaných o dotaci, statistická data), rozhovory s některými vedoucími pracovníky těchto institucí a rozhovor se starostou vybrané obce.
Experience with the Rural Development Programme 2014-2020 in the selected municipality
Keywords: Evropská unie; zemědělství; rozvoj venkova; Státní zemědělský intervenční fond; Program rozvoje venkova; obec; European Union; Agriculture; Rural Development; The State Agricultural Intervention Fund; Rural Development Programme; Municipality