Vlastnosti kuželoseček - Schwarzová, Eva (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá několika vybranými vlastnostmi kuželoseček. V první části jsou kuželosečky rozděleny, uvedeny jejich vlastnosti probírané v předmětu Geometrie 1 a doplněny o vlastnosti nové. Druhá část je věnována afinitě mezi kružnicí a elipsou a afinním vlastnostem elipsy. Obě části jsou doplněny vybranými příklady a názornými obrázky.
properties of conics