Kouzelná pohádka jako prostředek k naplnění cílů předškolního vzdělávání. - Čáslavová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se věnuje klasickým lidovým pohádkám, pojednává o jejich vzniku, šíření a proměnách přístupu k nim, stanovuje jejich základní potenciál a přínos pro vývoj dítěte. Porovnává pojetí Rámcového vzdělávacího programu předškolního vzdělávání a obsahu klasických lidových pohádek se záměrem určit, do jaké míry mohou naplňovat současné požadavky výchovy a vzděláván a to konkrétně rámcové a dílčí cíle zmíněného vzdělávacího programu. Završením práce je vytvoření manuálu práce s pohádkou, který shrnuje poznatky získané z analýz.
Magic fairytale as a resource for the realization of objectives of the preschool education.