Realizační potenciál cestovního ruchu na území CHKO Blanský les se zaměřením na přírodní atraktivity - Borovka, Adam (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem bakalářské práce je zhodnocení realizačního potenciálu se zaměřením na hromadná ubytovací zařízení, stravovací zařízení, sportovní zařízení a turistické trasy v okolí přírodních zajímavostí v podobě národní přírodní rezervace a přírodních rezervací v CHKO Blanský les. Nejprve je sepsána fyzicko-geografická a socioekonomická charakteristika území CHKO Blanský les. Zmíněny jsou také zájmové lokality v podobě přírodních rezervací, na kterých je prováděna analýza. V analytické části práce se rozebírá realizační potenciál z pohledu hromadných ubytovacích zařízení, stravovacích zařízeních, sportovních zařízeních a turistických tras, u kterých se zkoumá hustota a dostupnost k jednotlivým zájmovým lokalitám. V závěru práce je díky této analýze možné zhodnotit realizační potenciál v CHKO Blanský les, případně navrhnout lokality, kde by mohlo dojít k rozvoji dalších zařízení a turistických tras.
Implementation potential of tourism in CHKO Blanský les with a focus on natural attractiveness
Keywords: CHKO Blanský les; hromadná ubytovací zařízení; turistické trasy; stravovací zařízení; sportovní zařízení; Protected Landscape Area Blanský les; collective accommodation establishments; touristic routes; catering facilities; sports facilities