Spotřebitelský úvěr - Kijacová, Klára (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá spotřebitelským úvěrem. Součástí práce je popis pojmů, které jsou se spotřebitelským úvěrem spojeny. V práci jsou popsány také druhy spotřebitelského úvěru, které jsou v současné době poskytovány. Dále jsou v práci vypsány možnosti a následky, které se spotřebitelským úvěrem velice úzce souvisí. V dotazníkovém šetření bylo pozorováno, jak jsou lidé seznámeni se spotřebitelským úvěrem, jak znají pojmy s ním spojené a také jak jsou informování o možnostech, které mají v souvislosti se spotřebitelským úvěrem. Ke zpracování informací v práci byly použity zákony, internetové zdroje, ale i knižní zdroje, které s tímto tématem souvisí. Bakalářská práce by měla pomoci lidem, kteří si nejsou jisti, jak by měli spotřebitelský úvěr vnímat. Práce by měla pomoci všem lidem srozumitelně objasnit některé pojmy a situace, které mohou ve spojitosti se spotřebitelským úvěrem nastat.
Consumer loan
Keywords: úvěr; finance; společnost; banka; dluh; loan; finance; company; bank; debt