Comparación de los exámenes finales preuniversitarios del espanol como lengua extranjera en Noruega y República Checa / Srovnání středoškolských závěrečných zkoušek ze španělského jazyka v Norsku a Česku - Vargas Barros, Claudia (Jihočeská univerzita, 2020)
Jedno z hlavních témat výzkumu na poli výuky Španělského jazyka je výuka v různých zemích světa. Mezi rozdíly, které se mohou odrážet v odlišných kontextech, hrají hlavní roli oficiální evaluační a edukační systémy. Tato diplomová práce je zaměřená na hodnocení španělštiny maturitního studia v Norsku a České republice. Cílem této práce je upřesnit a vysvětlit, jakým způsobem probíhá a rozvíjí se výuka, její počátek a funkci ve vzdělávacích programech, zejména z metodologické stránky testování a hodnocení. Jedná se o deskriptivní analýzu edukačních systémů, výuky cizích jazyků, a především průběhu zkoušky ze španělštiny jako cizího jazyka.
Comparison of high school final exams in Spanish in Norway and the Czech Republic
La evaluación reglada en ELE: Un estudio de caso de Noruega y la República Checa
Keywords: španělština jako cizí jazyk; školský systém; závěrečná zkouška; Společný referenční rámec; Spanish 2L; scholar system; final exams; Common European Framwork