Analýza pracovních zařízení, která jsou vhodná při recyklaci stavebních hmot a odpadů. - Hošek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé bakalářské práce je rozbor a přehled zařízení vhodných pro recyklaci stavebních hmot a odpadů. Zabývám se také vznikem stavebního odpadu, postupem demoličních prací, tříděním odpadu při demolici a využitím vzniklého recyklátu. V práci jsou uvedeny jednotlivé zemní stroje a jimi používané vhodné adaptéry pro demolici. V práci je uveden přehled drticích jednotek s vybranými technickými parametry včetně teoretických výkonností. Hlavním kritériem pro rozdělení mobilních drticích jednotek je velikost vstupního otvoru. Jsou zde uvedeny výsledky měření pracovních cyklů a dat pro výpočet skutečné výkonnosti drtičů při konkrétní pracovní činnosti při zpracování stavebních sutí. Hodnoty skutečné výkonnosti jsou porovnány s hodnotami teoretickými. Ve všech případech byla skutečná výkonnost nižší než teoretická.
Analysis of work equipment that are suitable for recycling of construction materials and waste.
Keywords: demolice; recyklace; adaptéry; zemní stroje; drtiče; mobilita; mobilní drticí jednotky; technologické linky; demolition; recycling; adapters; earthmoving machines; crushers; mobility; mobile crushing units; technological lines