Porovnání precizního a konvenčního zemědělství na daném pozemku - Pospíchal, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2022)
V bakalářské práci je sledován rozdíl mezi konvenčním a precizním zemědělstvím při zpracování půdy a jejich vliv na efektivitu práce. Zaměřuje se na způsoby zpracování půdy, naváděcí systémy, konvenční a precizní zemědělství. Praktická část práce porovnává na daném pozemku rozděleném na dvě části vliv konvenčního a precizního zemědělství na spotřebu pohonných hmot, plošnou výkonost, hlavní a vedlejší čas. Porovnání je provedeno při podmítce a poté při přípravě půdy před setím.
Comparison of precision and conventional agriculture on a given plot
Keywords: Precizní zemědělství; podmítka; spotřeba pohonných hmot; zpracování půdy; příprava půdy před setím; Precison agriculture; stubble; consupmtion of fuel; tillage; soil preparation before sowing