Porovnávání kvalitativních parametrů nahých a pluchatých odrůd ovsa - Poláčková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Jednalo se o dvouletý výzkum, kde v rámci bakalářské práce byly porovnány kvalitativní parametry nahých a pluchatých odrůd ovsa, kterými byly hmotnost tisíce zrn, objemová hmotnost, velikostní třídění na sítech a podílení se na stanovení chemického složení obilek. V pokusu bylo zařazeno 10 odrůd, z toho 4 nahé a 6 pluchatých.
The comparison of naked and hulled oats qualitative parameters
Keywords: oves; hmotnost tisíce zrn; objemová hmotnost; velikostní třídění na sítech; oats; thousand grains; density; corn size acording sorting sieve