Tělesné složení a motorická výkonnost chlapců ve věku 17 a 19 let. - Hlaváčová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce bylo zjišťování tělesných rozměrů, tělesného složení, úrovně motorických schopností a pohybových návyků u chlapců ve věku 17 a 19 let. Z naměřených hodnot byly vybrány údaje jako tělesná výška, tělesná hmotnost, obvod relaxované paže, šířka epifýz femuru a šířka kožní řasy pod lopatkou (subskapulární) a tyto hodnoty byly porovnány se srovnávacími soubory. Dále byly do práce zařazeny vybrané výsledky tělesného složení získané měřením na přístroji Bodystat a výsledky motorických testů. Všechny získané hodnoty byly zpracovány tabulek tabelární a grafické podobě. Z dotazníku, který vyplňovali chlapci, byla vybrána otázka, zda ve volném čase sportují a pokud ano, tak jakému sportu se věnují.
Body composition and motor performance of boys aged 17 and 19 years.
Keywords: tělesné složení; motorická výkonnost; Bodystat; antropometrie; věk 17 a 19 let; body composition; motor development; Bodystat; anthropometry; 17 and 19 years of age