Zpracování a edukační účinnost webových stránek "Vegetariánství a zdravý životní styl". - Novotná, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2011)
Mnozí lidé správně pochopili, že dobrý zdravotní stav a dobrá kondice je důležitou podmínkou vyrovnaného, spokojeného a plnohodnotného života. Bakalářská práce analyzuje historii, typy, pozitivní dopad vegetariánství na zdraví a důvody pro tento styl života. Dále je definován zdravý životní styl a jeho faktory. Cílem je zpracování a edukační účinnost www stránek "Vegetariánství a zdravý životní styl" pro portál katedry výchovy ke zdraví na PF JU z hlediska zájmu studentů Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Byly použity metody: obsahová analýza literatury, metoda kvantitativně orientovaného výzkumu pomocí anonymního dotazníkového šetření, metoda uzavřené otázky dichotomické, metoda otevřené otázky, metoda statistického hodnocení a metoda pro zpracování www stránek. Na základě stratifikovaného výběru bylo osloveno 240 studentů 2. ročníků bakalářských oborů na všech fakultách JU v Č.B. Z výzkumu vyplynulo, že 66 % respondentů má zájem o vytvoření www stránek "Vegetariánství a zdravý životní styl". Z těchto 66 % bylo 52 % žen, tímto byl potvrzen druhý výzkumný předpoklad. Výsledky výzkumu ukázaly, že zájem mezi studenty o vegetariánství a zdravý životní styl je vysoký.
Elaboration and education benefits of websites "Vegetarianism and healthy life style"
Keywords: vegetariánství; zdravý životní styl; zdraví; výchova ke zdraví; internet a edukace; webové stránky; vegetarianism; healthy lifestyle; health; education to health; internet and eduacation; webpages