Systém řízení lidských zdrojů v malých podnicích - Boháčová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce Systém řízení lidských zdrojů v malých podnicích je analýza řízení lidských zdrojů ve vybraných malých podnicích. Na základě zjištěných výsledků navrhnout opatření pro zlepšení tohoto systému. Za účelem provedení výzkumu bylo osloveno více malých podniků, poskytnout informace však byly ochotny jen tři subjekty sídlící v jižních Čechách: podnik specializující se na prodej sportovního zboží, zemědělský podnik a centrum sociálních služeb. Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a analytickou. Literární rešerše poskytuje informace o problematice řízení lidských zdrojů v malých podnicích, jsou zde vymezeny základní pojmy týkající se řízení lidských zdrojů, definice malých podniků a stanovení jejich role v ekonomice. V části praktické jsou krátce představeny vybrané podniky, uvedena je charakteristika prováděných personálních činností a zpracované dotazníky s důležitými výstupy. Získané informace umožňují navrhnout opatření pro zlepšení v oblasti řízení lidských zdrojů ve vybraných malých podnicích.
System of Human Resource Management in Small Companies
Keywords: řízení lidských zdrojů; malý podnik; personální činnosti; strategie lidských zdrojů; plánování lidských zdrojů; získávání pracovníků; výběr pracovníků; hodnocení pracovníků; odměňování pracovníků; vzdělávání pracovníků; human resource management; small company; HR activities; HR strategy; HR planning; employee acquiring; employee selection; employee evaluation; employee reward; employee education and training