Metody a cíle práce se slovními druhy na 1. stupni základní školy - Plešáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou slovních druhů na 1. stupni základních škol. První část se věnuje teoretickému zpracování daného tématu. Druhá část se zabývá metodikou výuky slovních druhů na prvním stupni základních škol. Třetí část je věnována rozboru souborů učebnic českého jazyka pro 2. - 5. ročník od tří nakladatelství (Alter, Nová škola, SPN, a.s.). Čtvrtá část je zaměřena na výzkum znalostí slovních druhů ve 3., 4. a 5. ročnících v konkrétních základních školách.
METHODS AND OBJECTIVES OF WORK WITH PARTS OF SPEECH ON THE FIRST LEVEL OF PRIMARY SCHOOL