Aplikace geodetických metod sběru dat při zaměřování polohopisných a výškopisných prvků krjiny v povodí Jenína. - Krejčíková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma této diplomové práce je '' Aplikace geodetických metod sběru dat při zaměřování polohopisných a výškopisných prvků krajiny v povodí Jenína''. Jejím cílem bylo podrobně zaměřit určenou lokalitu polohově i výškově. Pro měření byla využita tachymetrická metoda. Souřadnice bodů byly určeny v systému S-JTSK a ve výškovém systému Bpv. Celá lokalita je o rozloze cca 40 ha. Nejdříve na celém zadaném území proběhla rekognoskace terénu a stávajícího bodového pole, následně byla lokalita podrobně zaměřena. Měření bylo prováděno metodou elektronické tachymetrie. K měření byla použita totální stanice Leica TCR 407 power. Data byla zpracována v softwarech Groma, Atlas a MicroStation. Výsledkem této diplomové práce je originál mapy v měřítku 1:1 000.
Application of geodetic methods for data collection by surveying of situation and higth elements of the landscape.
Keywords: elektronická tachymetrie; podrobné zaměření polohopisu a výškopisu; mapování; kontrolní profil; elektronic tachometry; detailed surveying of planimetry and altitude; mapping; control profile