Kritická místa přípravy učitelů cizích jazyků v oblastech plánování hodiny a řízení třídy - Pokorná, Eliška (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce je součástí týmového projektu GAJU zaměřeného na kritická místa přípravy učitelů cizích jazyků. Jejím hlavním cílem je poukázat na kritická místa v pregraduální přípravě studentů učitelství cizího jazyka související s plánováním vyučovacích hodin a řízení třídy. V teoretické části se diplomantka zabývá tématy požadavky na učitele a etapy jeho přípravy, řízení třídy a plánování hodiny. V praktické části je prováděno dotazníkové šetření s magisterskými studenty daných oborů a začínajícími učiteli cizích jazyků, jehož cílem je zmapovat kritická místa v oblasti přípravy na vyučovací hodinu a její realizace v praxi. S vybranými respondenty poté provádí doplňující rozhovory k tématům vzešlým z výsledků dotazníku.
Critical issues in English language teacher education regarding lesson planning and classroom management
Keywords: začínající učitel; plánování hodiny; řízení třídy; beginner teacher; lesson planning; classroom management