Cvakavé zvuky při chůzi u turovitých (Bovidae) - Špindlerová, Anežka (Jihočeská univerzita, 2017)
Některé druhy turovitých a jelenovitých při chůzi cvakají, vznik a význam tohoto zvuku zůstává stále neobjasněn. Práce obsahuje literární rešerši na dané téma a analýzu zvuku cvakání antilop losích a antilop Derbyho.
Knee-clicking sounds in Bovids
Keywords: cvakání; antilopa losí; antilopa Derbyho; turovití; Knee-clicks; Common eland; Giant eland; bovids