Důležitost a význam faktorů podílejících se na vzniku sociálně vyloučených lokalit ve městě Kostelec nad Orlicí - Kališová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá charakteristikou základních faktorů, které se významně podílejí na problémových a sociálně vyloučených lokalit, které se nachází v správním obvodu města Kostelec nad Orlicí. Popisná část definuje proces vzniku sociálního vyloučení, obecně vystihuje sociálně vyloučenou lokalitu a sociální práci v ní. Dále se věnuje jednotlivým faktorům, které ovlivňují vznik rizikových a sociálně vyloučených lokalit ve městě Kostelec nad Orlicí. Empirická část zjišťuje současný stav a kvalitu jednotlivých faktorů, které se podílejí na vzniku problémových a sociálně vyloučených lokalit.
The importance and significance of factors affecting the arise of socially excluded localities in Kostelec nad Orlicí
Keywords: sociální vyloučení; sociálně vyloučené lokality; sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách; bezpečnost; bydlení; zaměstnání; vzdělávání; zdravotní a sociální péče; social exclusion; socially excluded localities; social work in socially excluded localities; security; habitation; employment; health and social welfare