Úroveň a preference pohybové aktivity u studentů učitelství pro 1. st. ZŠ - Zdeněk, Filip (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce Úroveň a preference pohybové aktivity u studentů učitelství pro 1. st. ZŠ se v teoretické části zabývá vymezením pojmu mladé dospělosti z pohledu vývojové psychologie, definicí zdraví, determinanty zdraví a zejména pohybovou aktivitou. Do oblasti pohybové aktivity je zahrnuto její vymezení, dále její benefity a případná rizika při jejím nedostatku. Teoretická část také obsahuje rešerši doporučení pro PA a zmiňuje výsledky provedených výzkumů z oblasti monitoringu PA. Cílem praktické části bylo zjistit úroveň PA u studentů učitelství pro 1. stupeň ZŠ a její následné vyhodnocení. Výzkum probíhal týdenním monitorováním krokoměry Yamax SW-700 a dotazníkovým šetřením INDARES.COM zjištujícím sportovní preference studentů.
The level and preference of movement activity of students of teaching for Primary School
Keywords: pohybová aktivita; pohyb; krokoměr Yamax; zdraví; chůze; mladá dospělost; physical activity; Yamax pedometer; health; number of steps; walking; early adulthood