Symbolika ruského pravoslaví - Kornová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce představuje jedno z nejrozšířenějších náboženství světa pravoslaví. Soustřeďuje se na vybrané symboly pravoslavné tradice, zejména na liturgické svátky, ikony a východní podobu křesťanského kříže. Zmiňuje také historický vývoj náboženství v Rusku. Součástí práce jsou i fotografie a dobové snímky.
Symbolism of Russian Orthodoxy
Keywords: pravoslaví; Rusko; symbolika; pravoslavé svátky; pravoslavný kříž; ikony; historie pravoslaví; Orthodox; Russia; symbolism; Orthodox holidays; Orthodox cross; icons; history of Orhodoxy