Celá čísla pro studenty učitelství 1. stupně ZŠ - Brožová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce představuje ucelený studijní materiál týkající se oboru celých čísel pro potřeby posluchačů učitelství 1. stupně ZŠ. Teoretická část pojednává o problematice celých čísel z pohledu několika autorů. V praktické části zjišťuji úroveň znalostí o celých číslech dětí 1. a 5. ročníku základní školy a studentů pedagogické fakulty JČU. Dále se zaměřuji na přístup učitelů 1. stupně ZŠ k této problematice. Součástí DP je i sbírka úloh pro studenty učitelství 1. stupně ZŠ i pro učitele v praxi.
Whole numbers for the future teachers on primary school
Keywords: Celá čísla; Elementární matematika; Učitelství 1. stupně; Whole numbers; Elementary mathematics; Primary school teaching