Psaná čeština vietnamských mluvčí - Vu, Oanh (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce je prostudování odborné literatury zaměřené na češtinu jako cizí jazyk a na výuku češtiny jako cizího jazyka pro rodilé vietnamské mluvčí. Dále se práce bude zabývat sociolingvistickou analýzou jazykové situace vietnamské menšiny v České republice, s ohledem na jazykové podmínky při udělování trvalého pobytu na území České republiky.
Written Czech of Vietnamese Native Speakers
Keywords: Vietnamská menšina; vietnamština; vietnamský mluvčí; vietnamský student; zkouška z čj.; kurzy češtiny; Vietnamese minority; Vietnamese; Vietnamese speakers; Vietnamese student; examination in the Czech language; Czech courses.