Místní poplatky a jejich postavení v rozpočtových příjmech obcí - Badošková, Věra (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem mé bakalářské práce bylo porovnat a zhodnotit, jak mnou vybrané obce využívají možnost zavedení výběru místních poplatků. Teoretická část obsahuje základní informace o jednotlivých druzích místních poplatků, o jejich účelu, právní úpravě, správě a výběru. Praktická část porovnává výběr místních poplatků mezi jednotlivými, obcemi, jejich přínos do obecních rozpočtů a také zhodnocení efektivnosti výběru.
Position of local charges in the budget revenue of the municipalities
Keywords: poplatek; místní poplatek; obecně závazná vyhláška; příjem; obec; veřejný rozpočet; charge; local charge; generally binding public notice; amount; municipality; public budget