A Feminist Approach to Women Characters in Selected Irish Fiction - Holíková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této diplomové práce je rozbor prezentace žen ve vybrané irské beletrii. Analyzováni budou irští autoři a autorky, jejichž hlavní postavou v díle je žena. Do výběru budou také zahrnuty protestantští a katoličtí autoři. Zkoumána bude tradiční role žen v irské společnosti tak, jak je vylíčena v jednotlivých příbězích (a to jak na venkově, tak ve městě).
A Feminist Approach to Women Characters in Selected Irish Fiction
Feministický přístup k ženským postavám ve vybrané irské beletrii
Keywords: literatura; Irsko; společnost; feminismus; literature; Ireland; society; feminism