Fungování maloobchodní prodejny z finančního hlediska - Fridová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Téma této diplomové práce je finanční analýza podniku, konkrétně maloobchodní prodejny se zaměřením na dětskou obuv. Cílem práce je zhodnocení finančního zdraví podniku. Metody finanční analýzy jsou aplikovány na data získaná z finančních výkazů z období od roku 2005 do roku 2017, přičemž v rámci období je zachycena i změna metody účtování. K provedení finanční analýzy je použito horizontální a vertikální analýzy, analýzy rozdílových a poměrových ukazatelů.
Results of economic activities of a retail store
Keywords: maloobchod; finanční analýza; rentabilita; aktivita; zadluženost; likvidita; marže; retail; financial analysis; profitability; activity; debt; liquidity; margin