Historie a popularita knihy Srdce - Kraliková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce si klade za cíl zjistit důvody literárního úspěchu slavného románu Srdce, který napsal italský spisovatel Edmondo De Amicis, a byl publikován v roce 1886. V prvních letech publikace Itálie čelila změnám nově sjednoceného vytvořeného státu Italské království. Práce se bude zabývat životem autora a jeho obdobím. Dále pak rozebere samotný román, uvede děj, charakterizuje postavy a analyzuje hlavní témata a myšlenky autora. Na závěr vyzkoumá souvislosti mezi dílem, autorem a historickým kontextem a provede shrnutí.
History and popularity of the book Heart
Storia e fortuna del libro Cuore
Keywords: sjednocená Itálie; Edmondo De Amicis; román Srdce; literatura pro děti; The United Kingdom of Italy; Edmondo De Amicis; novel Heart; literature for children