Vliv sociálního prostředí na vývoj osobnostních rysů hraboše polního (Microtus arvalis) - Šíchová, Klára (Jihočeská univerzita, 2010)
Studie se zabývá vlivem složek sociálního prostředí (velikosti vrhu, poměru pohlaví ve vrhu a příslušnost k věkové kohortě) na vývoj osobnostních rysů hraboše polniho (Microtus arvalis). Hraboši byli testování ve třech behaviorálních testech - nenuceném Open Filed testu, nuceném Open Field testu a RAM testu - s cílem zachytit jejich individuální rozdíly v reakcích na nové prostředí. Sledované chování bylo významně ovlivněno jednotlivými složkami sociálního prostředí.
Early social environment affects development of personality traits in common vole (Microtus arvalis).
Keywords: hraboš polní; Microtus arvalis; Open Field test; osobnost; common vole; Open Field test; personality