Daňové trestné činy po roce 2010 - Ziková, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Daňové trestné činy jsou nepříznivým jevem společnosti. Škody způsobené těmito trestnými činy jsou značné. Oblast daňových trestných činů vyžaduje nepřetržitou přípravu pracovníků orgánů činných v trestním řízení. Cíl bakalářské práce je analýza současné právní úpravy daňových trestných činů, porovnání s právní úpravou před rokem 2010 a zhodnocení účinnosti trestnosti nezákonného daňového chování. Práce obsahuje formy nezákonného chování daňových subjektů, současnou právní úpravu daňových trestných činů, význam institutu účinné lítosti, statistiku a konkrétní příklady daňových trestných činů.
Tax offensive after 2010
Keywords: Daně; daňový systém; daňové úniky; daňová kontrola; trestný čin; terstné činy daňové; účinná lítost; Taxes; tax system; tax evasions; tax examination; the offence; tax offences; effective repentance