Moderní trendy v logistice kusových zásilek - Říhová, Michala (Jihočeská univerzita, 2022)
Nezastavitelná digitalizace a globalizace pomáhá k rozvoji online nakupování a k tomuto trendu neodmyslitelně patří doprava zboží, proto bakalářská práce "Moderní trendy v logistice kusových zásilek" vymezuje trendy v přepravě kusových zásilek zejména v pohledu e-commerce na tuzemském i zahraničním trhu. Dále je v práci dotazníkové šetření a řízené rozhovory, které poskytují pohled na stávající doručování, díky těmto datům je na konci práce navrhnuto řešení pro logistickou praxi.
Modern trends in logistics of shipments
Keywords: přeprava; doručování; kusové zásilky; přepravní společnosti; e-commerce; přepravní technologie; transportation company; one-piece shipments; transportation technology; e-commerce