Java Grid Computing aneb jak určit velká prvočísla - Papež, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá hledáním Mersennových prvočísel za pomoci technologie Grid Computing. Cílem práce je zprovoznění frameworku pro provádění síťových výpočtů a implementace algoritmu pro hledání velkých Mersennových prvočísel. Součástí práce je teorie hledání Mersennových prvočísel a historické techniky hledání Mersennových prvočísel, popis projektu GIMPS a dosažené výsledky, popis technologie Grid Computing a možnosti programu Mathematica 7 pro řešení problému hledání Mersennových prvočísel.
Java Grid Computing or how to find large primes
Keywords: java; globus; gridgain; mathematica; gimps; mersenn; mersennovy prvočísla; globus toolkit; globus alliance; grid; grid computing; ogsa; java; globus; gridgain; mathematica; gimps; mersenn; mersenn primes; globus toolkit; globus alliance; grid; grid computing; ogsa