Analýza exportních aktivit vybrané firmy - Chvátalová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce s názvem Analýza exportních aktivit vybrané firmy byla vypracována ve spolupráci s podnikem TRW-DAS a.s., který se zabývá výrobou součástek do osobních a nákladních automobilů. Hlavním cílem této práce bylo provedení analýzy exportu podniku TRW-DAS Dačice před a po vstupu do Evropské unie. Analýza exportu daného podniku byla provedena v období 2000 - 2006 pomocí grafické vizualizace. Byla využita situační analýza exportní politiky TRW-DAS, a to Porterův model pěti sil a SWOT analýza.
EXPORT ACTIVITY ANALYSIS OF CHOICE COMPANY
Keywords: analýza; Evropská unie; export; SWOT analýza; zahraniční obchod; an analysis; the European union; an export; SWOT analysis; a foreign trade