Protierozní opatření jako prvek ekologické stability krajiny - Murčo, Marek (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku týkající se protierozních opatření využitelných v projektech pozemkových úprav. V první části práce je řešena teorie pozemkových úprav, vodní eroze a protierozních opatření. Ve druhé části práce je prakticky řešeno vybrané povodí. Jsou zde zakresleny a vypočteny jednotlivé odtokové dráhy podle univerzální rovnice Wischmeier-Smith. V případě překročení maximální povolené hodnoty smyvu je navrženo vhodné protierozní opatření.
Antierosion precaution as a component of ecological landscape stability
Keywords: pozemkové úpravy; eroze; protierozní opatření; Wischmeier-Smith; landscaping; erosion; antierosion precaution; Wischmeier-Smith