Biometrie a její využití v kriminalistice - Váchová, Ivona (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na podání aktuálních a srozumitelných informací o biometrii. Cílem je srozumitelně seznámit veřejnost s možnostmi biometrické identifikace, jejich technologiemi a využitím v kriminalistice. V práci jsou vysvětleny důležité pojmy, historie oboru a dělení biometrických vlastností a identifikace. Dále práce seznamuje s biometrickými systémy, jejich kritérii a chybami. Hlavní část tvoří zpracování jednotlivých vybraných identifikačních metod. Na závěr je také uvedeno využití biometrických vlastností v osobních dokladech a kriminalistice.
Biometry and its use in forensic science
Keywords: biometrie; biometrické systémy; ePas; identifikace; kriminalistika; verifikace; biometrics; biometric systems; ePassport; forensic science; identification; verification