Nezaměstnanost kraje Vysočina - Kadlecová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této bakalářské práce je analýza situace na trhu práce v jednom z krajů České republiky, přesněji kraje Vysočina. Práce se zabývá nezaměstnaností obecně jako jevem, příčinami nezaměstnanosti, nezaměstnaností rozdělenou podle vzdělání, profesí a věku uchazečů o zaměstnání v jednotlivých okresech tvořících daný region. Následující kapitoly jsou věnovány významným zaměstnavatelům v kraji, aktivní politice zaměstnanosti a dopadům nezaměstnanosti na jednotlivce i společnost. Prvním krokem při zpracování této bakalářské práce bylo nastudování odborné literatury. Poté bylo nutné sehnat potřebná statistická data. Ta byla poskytnuta okresními úřady práce a posléze zpracována do tabulek a grafů. Výsledkem práce je zjištění pozice jednotlivých okresů v rámci tohoto kraje a problémů se kterými se ta která oblast nejvíce potýká.
Unemployment of Highlands region
Keywords: Nezaměstnanost; problémové skupiny; politika zaměstnanosti; trh práce; aktivní politika zaměstnanosti; Unemployment; problem groups; employment policy; labour market; active employment policy