Uliční názvosloví města Prachatice - Pelikánová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá urbanonymy města Prachatice. Na základě historické literatury sleduje vývoj názvů prachatických ulic v průběhu historie. Názvy ulic jsou klasifikovány s ohledem na jejich motivaci a na význam včetně dělení podle významné osobnosti, události, místa nebo hodnoty často s nepřímou souvislostí s označeným místem. Cílem této bakalářské práce má být utvoření celistvého obrazu prachatických uličních pojmenování s ohledem na jejich vývoj a přispět tak k poznání zdejší urbanonymie a dějin města.
The Street Name terminology in the town of Prachatice