Problematika geografie náboženství ve výuce zeměpisu na 2. stupni základní školy - Vlažná, Denisa (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá výukou geografie náboženství v hodinách zeměpisu na 2. stupni základních škol. Hlavním cílem diplomové práce je vytvoření návrhu vlastního výukového materiálu zaměřeného na geografii náboženství. První část diplomové práce se zabývá charakteristikou vybraných náboženství (hinduismus, buddhismus, judaismus, křesťanství a islám), zařazením geografie náboženství do kontextu geografie a do učiva základní školy a výukovými metodami. Další část tvoří zhodnocení učebnic zeměpisu s aktuální doložkou MŠMT z hlediska daného tématu. Poslední část diplomové práce obsahuje vlastní návrh výukového materiálu zaměřeného na geografii náboženství vytvořeného ve dvou verzích verze pro učitele a verze pro žáky.
The issue of religion geography in teaching geography at the second grade of Primary School
Keywords: geografie náboženství; relígie; základní škola; výuková příručka; učebnice; Geography of religion; religions; primary school; teaching handbook; textbook