Návrh metodiky prevence na území obce - Roh, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2013)
V bakalářské práci je uveden vývoj, členění a současný systém prevence. Hlavní pozornost je zaměřena na současnou nabídku preventivních programů a na potřeby cílových skupin v obci, zjištěných výzkumem. Jejich porovnáním je zjišťována efektivita a dostupnost těchto programů, přičemž určuje oblasti, kterými se prevence má více zabývat. Bakalářská práce je pojata jako návrh metodiky prevence a popisuje konkrétní příklady prevence zaměřené na bezpečné chování, sociálně-patologické jevy, dopravní prevenci. Toto téma pojímá z pohledu obecní policie.
The proposal of methods of prevention in an urban area
Keywords: prevence; metodika; kriminalita; prevention; methods; criminality