Occurence of organic pollutants in constructed wetlands - Kuthanová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Umělé mokřady jsou navrženy tak, aby zlepšovaly kvalitu vody. V této práci jsou studovány čtyři zástupci typických organických znečišťujících látek nacházejících se v umělých mokřadech : DEET, kotinin, koprostanol a galaxolid jako zástupci insekticidů, alkaloidů, fekálních sterolů a pižma. Dále jsou porovnávány tři různé typy extrakčních technik : vodná dvoufázové extrakce (ATPE), kapalinová extrakce (LLE) a extrakce tuhým sorbentem na míchací tyčince (SBSE) - na základě výtěžku extrakce výše zmíněných sloučenin.
Occurence of organic pollutants in constructed wetlands
Keywords: Constructed wetlands; waste water treatment; organic pollutants