Analýza efektivity vybraného podnikatelského subjektu pomocí metod finanční analýzy - Šimonek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem této bakalářské práce je posoudit efektivitu vybraného podnikatelského subjektu pomocí metod finanční analýzy. Teoretická část popisuje finanční analýzu - její historie, postupy a cíl. V teoretické části je nejdříve charakterizován vybraný hospodářský subjekt. Poté jsou aplikovány metody finanční analýzy na daném podniku. Dále je posouzena celková situace podniku a nakonec jsou navrženy kroky ke zlepšení situace společnosti.
Analysis efficiency of selected bussines subject through the use of financial analysis
Keywords: finanční analýzy; ukazatele efektivity; zisk; rentabilita; likvidita; financial analysis; indicators of efficiency; profit; rentability; liquidity