Zjištění využívání aerobních forem cvičení s hudbou v hodinách TV na vzorku vybraných středních škol ve městě Tábor - Potušňák, Robin (Jihočeská univerzita, 2018)
V bakalářské práci se zabýváme zjištěním stavu využívání aerobních forem cvičení s hudbou v hodinách tělesné výchovy na vzorku vybraných středních škol ve městě Tábor. Předmětem výzkumu byl stav a četnost zařazování aerobních forem cvičení během hodin tělesné výchovy. Výzkumným souborem bylo sedmnáct vyučujících tělesné výchovy šesti středních škol v Táboře vybraných autorem metodou záměrného výběru. Sběr dat se prováděl formou strukturovaného interview. Výsledky nám ukázaly, že aerobní cvičení s hudbou se provádí na většině vybraných středních škol, a to bez rozdílu cvičebních skupin z hlediska pohlaví. Frekvence zařazování aerobního cvičení s hudbou se liší jak mezi školami, tak mezi skupinami dívčími a chlapeckými. Práce na základě analýz Rámcových vzdělávacích programů a Školních vzdělávacích programů poukázala na dodržování požadavků těchto dokumentů učiteli tělesné výchovy.
Investigation of use aerobic forms with music in PE on sample of selected hight school in a town Tábor
Keywords: školní tělesná výchova; aerobní cvičení; aerobik; rámcový vzdělávací program; školní vzdělávací program; school Physical Education; aerobic exercises; aerobics; Framework Educational Program; school education program