Knihovna pro tvorbu dynamických webových formulářů - Hauser, Jiří (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato magisterská práce se zameruje na problematiku definice heterogenních dat v přírodních vědách. Popisuje způsob zpracování takových dat v bio databázích a analyzuje stávající řešení dostupná online. Na základě provedených analýz navrhuje a implementuje vlastní řešení. Vytvořené řešení je publikováno jako open-source JavaScript knihovna s názvem React Form Architect, která nabízí komponenty pro uživatelské sestavení formuláře, jeho zobrazení a interpretaci stromově strukturovaných dat. Je využitelná v moderních webových prostředích a integrována do projektu univerzální nálezové databáze (UniCatDB) v rámci organizace ELIXIR.
Library for creating dynamic web forms
Keywords: Big Data; React.js; Form; FormBuilder; JavaScript; Big Data; React.js; Form; FormBuilder; JavaScript