Využívání případových konferencí při práci s rodinou - Dokulilová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce "Využívání případové konference při práci s rodinou" se věnuje případovým konferencím, které patří do metod sociální práce. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. Teoretická část popisuje případové konference jako pracovní nástroj sociální práce. Tato kapitola je rozdělena na cíle, principy, přínosy a také rizika případových konferencí. Dále je v teoretické části příprava a průběh případových konferencích. V empirické části je použita kvalitativní metoda sběru dat. Osloveno bylo pět respondentů. Jedná se o sociální pracovníky orgánu sociálně-právní ochrany dětí z Kraje Vysočina. Cílem práce je zodpovědět otázku, jak hodnotí sociální pracovníci z vybraných zařízení v Kraji Vysočina případové konference.
Case Conference And Its Use in Social Work with Family
Keywords: rodina; dítě; ohrožené dítě; sociálně-právní ochrana dětí; multidisciplinární spolupráce; sanace rodiny; případová konference; Family; child; child at risk; social and legal protection of children; multidisciplinary cooperation; rehabilitation of families; case conference.