Interkulturní vzdělávání v praxi středních škol - Šánová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce mapuje interkulturní vzdělávání (resp. multikulturní výchovu) v praxi gymnázií a několika středních odborných škol v Českých Budějovicích. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části jsou definovány klíčové pojmy (např. interkulturní/multikulturní, výchova/vzdělávání), načrtnut vývoj a přehled zastřešujících vládních dokumentů a uvedeny příklady projektů interkulturního vzdělávání v ČR i zahraničí. V praktické části je pomocí analýzy ŠVP a webových stránek, dotazníkového šetření a interview konkretizován způsob realizace interkulturního vzdělávání na vybraných školách.
Intercultural education at secondary schools in practice
Keywords: interkulturní; multikulturní; vzdělávání; výchova; gymnázium; střední odborná škola; České Budějovice; intercultural; multicultural; education; secondary school; České Budějovice