Volnočasové aktivity zaměřené na zlepšení řečových dovedností dětí předškolního věku - Nováková, Sabina (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nedostatečné řečové vyspělosti dětí v předškolním věku. Teoretická část charakterizuje volný čas, volnočasové aktivity a funkce volného času. Zabývá se řečovou vyspělostí dětí, popisuje vady a poruchy, které se u dětí mohou vyskytovat, a popisuje možnosti jejich nápravy. Věnuje se charakteristice dítěte předškolního věku, jeho vývoji a především vývoji jeho řečových dovedností. Praktická část se zabývá kvalitativním výzkumem. Na základě nezúčastněného pozorování doplněného terénními poznámkami budou údaje zaznamenávány a následně vyhodnoceny.
Leisure activities focused on an improving of a speech skill of preschool children
Keywords: Předškolní děti; volný čas; volnočasové aktivity; logopedie; řečové vady; pre-school children; leisure time; free time activities; speech therapy; speech defects