Pedagogické působení na hráče ledního hokeje mezi 13. a 15. rokem žijící mimo domov - Kofroňová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá kvalitou péče o dospívající hokejisty ve volném čase. Teoretická část představuje několik základních pravidel a znalostí ohledně hokejového sportu. Dále nabízí několik dovedností, které přispívají k lepší pedagogově autoritě. Také se věnuje základní problematice vývojových úkolů v období dospívání. Zároveň upozorňuje na některé rozdíly mezi výchovou a vzděláváním v České republice a Norsku. Praktická část se věnuje dnešním nejnovějším trendům v ledním hokeji. Největší část je tak věnována Akademiím Českého ledního hokeje, ta menší již ženskému hokeji a problematice etiky v ledním hokeji. Tyto skutečnosti jsou zároveň porovnány s praktickými zkušenostmi autorky i na základě někteých názorů, které vyplynuly z rozhovorů.
Pedagogical effects on the ice hockey players between 13 and 15 year living away from home
Keywords: teenageři 13-15 let; hokejisté; problematika autority; norský výchovný systém; metoda animace; volný čas; teenagers 13-15 years old; hockey players; issue of authority; Norwegian education system; animation method; leisure time