Využití odpadního tepla z bioplynové stanice pro zemědělské účely - Dufek, Daniel (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá využitím pro odpadní teplo, které vzniká při chlazení kogeneračních jednotek bioplynové stanice. Jedná se o návrh technologie, která je schopna spotřebovat část odpadního tepla. V tomto případě se jedná o návrh kompletního recirkulačního akvakulturního systému pro chov sumečka afrického, finanční analýzu a zhodnocení návratnosti investic.
Utilization of waste heat from a biogas plant for agricultural purposes
Keywords: bioplynová stanice; bioplyn; odpadní teplo; kogenerační jednotka; recirkulační akvakulturní systém; sumeček africký; biogas station; biogas; waste heat; cogeneration unit; recirculation aquaculture system; african catfish