Komparace plastových výrobků z hlediska rozdílů v ruční výrobě a 3D technologiích - Němec, Michael (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací plastových výrobků z hlediska rozdílů v ruční výrobě a 3D technologiích. Teoretická část se věnuje obecné charakteristice plastů, bezpečnosti práce a metodám ručního zpracování plastů. V závěru jsou popsány technologie 3D modelování a 3D tisku. Praktická část zahrnuje vytipování výrobků vhodných pro výrobu pomocí obou technologií. Výrobky byly následně vyrobeny, byl zaznamenán postup jejich výroby a v závěru byly porovnány jak jejich postupy, tak i výsledný vzhled.
Comparison of plastic products in terms of differences in manual production and 3D technologies
Keywords: Plast; ruční obrábění; 3D modelování; 3D tisk; výrobky; Plastic; hand machining; 3D modelling; 3D printing; products