Postava otce ve výtvarném projevu dětí mladšího školního věku - Dušková, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá postavou otce ve výtvarném projevu dětí mladšího školního věku. Teoretická část se zabývá vývojem dítěte mladšího školního věku s důrazem na socializaci, kresebným vývojem, významností postavy otce pro vývoj dítěte a výzkumnými metodami použitými v praktické části. Praktická část zkoumá způsob znázornění otce a jeho vztahu k dítěti ve výtvarné produkci dvaceti žáků prostřednictvím interpretace kreseb na témata spojená s touto problematikou.
A Father Figure in the Artistic Expression of School-Aged Children
Keywords: otec; kresba; dítě; vývoj; mladší školní věk; father; drawing; child; development; young school age