Produkt životního pojištění a jeho praktické využití - Hálek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2009)
V bakalářské práci je definováno životní pojištění a také pojištění obecně, dále je uvedeno jeho členění a základní pojistná terminologie. Analytická část se poté zaměřuje na rozbor rizik v jednotlivých životních fázích a na komparaci vybraných produktů životního pojištění nabízených jednotlivými pojišťovnami na pojistném trhu České republiky.
Life insurance product and its practical usage
Keywords: pojistný produkt; životní pojištění; volitelná připojištění; riziko; analýza rizik; komparace produktů; insurance product; life insurance; optional additional insurance; risk; risk analysis; product comparison