Specifika dovozu zboží ze Španělska do ČR - Walterová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem této bakalářské práce jsou specifika dovozu zboží ze Španělska do České republiky. Hlavní cíl práce tvoří vymezení nejdůležitějších položek importu do ČR na základě analýzy specifik a jednotlivá opatření pro dovoz na naše území. Práce obsahuje část teoretickou, která na základě použití odborné literatury popisuje fungování zahraničního obchodu ČR, společnou obchodní politiku EU a pravidla pro import zboží do Česka. Praktická část zahrnuje expertní rozhovor, dále výčet klíčových produktů importovaných do ČR a s nimi spojená nařízení. V závěru práce jsou shrnuta jednotlivá fakta.
Specifics of import of goods from Spain to the Czech Republic
Keywords: export; import; zahraniční obchod; zboží; opatření/nařízení; Evropská unie; vnitřní trh EU; export; import; foreign trade; goods; measures / regulations; European Union; EU internal market