Fyzicko-geografické zajímavosti Čech ve výuce prvouky a přírodovědy na I. stupni ZŠ (učební pomůcka) - Smutková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá metodikou výuky fyzicko-geografických zajímavostí Čech. Hlavní část práce tvoří návrh vlastního souboru didaktického materiálu - učebního textu, pracovního sešitu a metodické příručky pro učitele, zaměřené na fyzicko-geografické zajímavosti na území Čech. Součástí práce je také teoretická část, zpracovaná s pomocí odborné literatury, která byla podkladem pro tvorbu didaktického materiálu.
Physical-geographical Bohemia attractions in teaching prvouka and science on elementary school
Keywords: přírodověda; učební texty; pracovní listy; general science; teaching-utilities; working sheet